In zijn nieuwste foto cd-boek ‘Tibet, waar de Aarde de Hemel raakt’ neemt Carlo van de Valk je mee naar het mysterieuze grensgebied tussen India en China; het hoog in de Himalaya gelegen Tibetaans Plateau.

Net als in zijn vorige reisverhaal ‘Naar de Navel van de Wereld’ laat Van de Valk je weer toe in zijn gedachten. Alles wat hem raakt mag je ontmoeten. Deze keer zijn het geheimzinnige Goden, monniken en doorgewinterde nomaden die de sfeer van de streek bepalen. Hunkerend naar een luisterend oor stellen onderdrukte Tibetanen zichzelf open. “Wat doet het vuur in hen branden?” vraagt Van de Valk zich af. Het Chinese regime wordt Mr. Beijing en gedachten aan Pälden Gyatso maken hem woedend en verdrietig.

Soms geestig, dan weer openhartig of ontroerend maar steeds met passie neemt Van de Valk je in dit reisverslag mee met de hoogste trein ter wereld. Als passagier en reisgenoot reis je over de spoorlijn die Tibet met China verbindt. Door paginagrote foto’s, Boeddhistische tekeningen en een cd met hypnotiserende muziek komt dit verhaal tot leven. Reis je mee naar het dak van de wereld?